El menu

Pasteleria

Churros con chocolate    6,50
Gefrituurd deeg met suiker, kaneel en chocoladesaus

Pastel de nata     3,75
Klein gebakje van bladerdeeg met vanille custard vulling

Tarta de Santiago     3,75
Amandeltaart uit Galicia

Tarta de queso Idiazabal     4,75
Ambachtelijke hartige cheesecake bereidt met walnoten en gevuld met een Idiazabal kaas gemaakt door patisserie chef Rafa Gorrotxategui

Gateau baske de chocolate     4,75
Ambachtelijke hartige taart bereidt met rietsuiker en gevuld met banketbakkersroom en chocolade gemaakt door patisserie chef Rafa Gorrotxategui


Bocadillos y Tostadas 


Lacón ahumado     8,50
Stokbroodje met warmgerookte beenham uit Galicia met honingmosterdsaus

Jamón iberico     12,50
Stokbroodje met iberico ham, tomaat en zwarte knoflook

Salmón ahumado     9,50
Stokbroodje met gerookte zalm 

Queso manchego     8,50
Stokbroodje met manchegokaas en kweepeergelei

Humburguesa ibérica     12,50
Broodje ibericoburger met kaas, ui en sla, geserveerd met frites en salade

(Deze gerechten zijn te bestellen tot 17:00)


Croquetas

Croquetas de Cecina     2,00pst.
Kroketje met Cecina de Leon ham

Croquetas de jamón iberico     2,00 pst.
Kroketje met ibericoham

Croquetas de chipirones     1,50pst.
Kroketje met inktvis

Croquetas de gambas y queso     1,75pst.
Kroketje met garnalen en Parmezaanse kaas

Croquetas de hongo beltza     1,75pst.
Kroketje met bospaddenstoelen

Meriendas

Tortas de camarones     1,20pst.
Specialiteit uit Cádiz, Andalucía. Pannekoekje gemaakt van kleine garnaaltjes

Fuente de aperitivos    9,50
Tapasplank gevuld met serranoham, queso manchego en olijven

Pimientos de padrón     6,50
In olijfolie gefrituurde padron pepers

Luxe bitterballen     7,50
6 ambachtelijke rundvleesbitterballen

Bittergarnituur     7,50
Variatie van gefrituurde mini-snacks 10st.

Tapas           pan y carnes

Pan con allioli y paté de aceitunas 4,75
Steenoven gebakken brood met allioli en olijvenpaté

Pan con tomate 4,75
Geroosterd brood met tomaat, knoflook en rode ui

Jamón de serrano gran reserva 8,50
Minimaal 18 maanden gerijpte serranoham van het duroc-varken

Paleta Iberico Cebo de Campo 14,50
20 maanden gerijpte ham van de schouder van het ibericovarken 

Charcutaria iberco bellota 12,50
 Selectie van Lomo iberco, chorizo iberico en salchichon iberico

Lomo fresco 9,50
 Verse varkenslende gemarineerd in gerookte paprikapoeder en knoflook van de bakplaat

Albondigas 7,50
Huisgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus

Lagrima iberico 12,50
Gegrilde spare-ribs zonder bot

Pollo y cerveza 8,00
Kippendijen langzaam gegaard in Estrella bier en kruiden

Chorizo al la cidra 7,50
Gebakken chorizo worstjes, afgeblust in cider

Chuletas de cordero 12,50
Lamskoteletten van het manchego-lam 

 
 

Tapas  

pescados y vegetariano

 

Pulpo a la Gallega 15,00
Octopus op Galicische wijze

Boquerones en vinagre 7,50
Ambachtelijke ansjovisjes in knoflookolie en zuur

Sardinas a la plancha 9,00
Verse sardientjes van de bakplaat

Calamaris a la romana y chipirones 7,50
Gefrituurde inktvisjes en inktvisringen 

Gambas al ajillo 9,50
Gepelde gamba’s in knoflookolie

Gambas a la plancha 9,50
3 hele wilde Argentijnse gamba’s van de bakplaat

Mejilliones gratinados 7,50
Gegratineerde mosselen met manchego kaas, ui en knoflook

Pescado frito 6,00
Gefrituurde sprotjes

Patatas bravas 4,75
Gefrituurde aardappeltjes met een lichtpittige ‘salsa brava’ saus

Ensalada de tomate y cebolla 7,50
Salade van verse tomaten, ui en knoflook

Ensalada de naranja con aguacate y alemndras 8,50
Frisse salade van sinaasappel, avocado en amandelen

Tortilla de patatas 5,00
Omelet van aardappel en ui

Espárragos a la plancha con huevo 8,50
Gegrilde groene asperges en gebakken ei

Champiñones al ajillo 6,50
Champignons in knoflook 




Platos principales

Cochinillo 25,00
Speenvarken op traditionele wijze

Lagrima iberico 21,50
Gegrilde spare-ribs zonder bot als hoofdmaaltijd 


Carrilleras de vaca (Rubia Gallega) 16,50
Langzaam gegaarde koeienwangetjes in rodewijnsaus, geserveerd met frites en salade

Solomillo Asturiana 27,50
Kalfshaas afkomstig van het runderras Asturiana de los Valles

Filetes de pierna cordero 21,50
Gegrilde stukjes lamsbout, gemarineerd in gerookte paprikapoeder, knoflook en olijfolie



Merluza a la Gallega 17,50
Heekfilet op Galicische wijze

Rape a la brasa 24,00
Gebakken zeeduivel met een krokantje van serranoham

Paella mixta 22,50
Huisgemaaktje Paella met kip en zeevruchten

Setas de ostras y aspáragos con queso azúl 18,50
Gegrilde oesterzwammen en groene asperges met queso azúl

(Deze gerechten worden geserveerd met frites en salade) 

Postres

Crema Catalana 7,50
Catalaanse room

Churros con chocolate 8,50
Gefrituurd deeg met suiker, kaneel, vanilleijs en chocoladesaus

Don Pedro Baristo 43   9,00
Vanilleijs met Baristo 43 likeur, espresso en slagroom

Helado de limón con cava 7,50
Citroenijs met cava en munt

Tabla de quesos servido con dos Muscatel      (voor 2 pers.) 12,50   
Een variatie van Spaanse kazen, geserveerd met Dorado muscatel




Postres

Crema Catalana 7,50
Catalaanse room

Churros con chocolate 7,50
Gefrituurd deeg met suiker, kaneel, vanilleijs en chocoladesaus

Don Pedro 8,50
Kaneelijs met Baristo 43 likeur

Helado de limón con cava 7,50
Citroenijs met cava en munt

Tabla de quesos (voor 2 pers.)12,50  Een variatie aan Spaanse kazen