El menu

Pasteleria

Churros con chocolate    5,00
Gefrituurd deeg met suiker, kaneel en chocoladesaus

Pastel de nata     3,50
Klein gebakje van bladerdeeg met vanille custard vulling

Tarta de Santiago     3,50
Amandeltaart uit Galicia

Tarta de queso Idiazabal     4,75
Ambachtelijke hartige cheesecake bereidt met walnoten en gevuld met een Idiazabal kaas gemaakt door patisserie chef Rafa Gorrotxategui

Gateau baske de chocolate     4,75
Ambachtelijke hartige taart bereidt met rietsuiker en gevuld met banketbakkersroom en chocolade gemaakt door patisserie chef Rafa Gorrotxategui


Bocadillos y Tostadas 

Ensalada Rusa con pan tostado     7,50
Huisgemaakte huzarensalade met aardappel en vlees, geserveerd met geroosterd brood

Lacón ahumado     7,50
Stokbroodje met warmgerookte beenham uit Galicia met honingmosterdsaus

Salmón ahumado     9,50
Stokbroodje met gerookte zalm 

Queso manchego     7,50
Stokbroodje met manchegokaas en kweepeergelei

Humburguesa ibérica     12,50
Broodje ibericoburger met kaas, ui en sla, geserveerd met frites en salade

(Deze gerechten zijn te bestellen tot 17:00)


Croquetas

Croquetas de Cecina     2,00pst.
Kroketje met Cecina de Leon ham

Croquetas de jamón iberico     2,00 pst.
Kroketje met ibericoham

Croquetas de chipirones     1,50pst.
Kroketje met inktvis

Croquetas de gambas y queso     1,75pst.
Kroketje met garnalen en Parmezaanse kaas

Croquetas de hongo beltza     1,75pst.
Kroketje met bospaddenstoelen

Meriendas

Tortas de camarones     1,20pst.
Specialiteit uit Cádiz, Andalucía. Pannekoekje gemaakt van kleine garnaaltjes

Tortas de bacalao     1,20pst.
Platte, ronde knapperige kabeljauwsnacks

Trio de empanadas     4,50
3 verschillende kleine empanadas van vis, vlees en groenten

Luxe bitterballen     7,50
6 ambachtelijke rundvleesbitterballen

Bittergarnituur     7,50
Variatie van gefrituurde mini-snacks 10st.

Tapas           pan y carnes

Pan con allioli y paté de aceitunas 4,50
Steenoven gebakken brood met allioli en olijvenpaté

Pan con tomate 4,50
Geroosterd brood met tomaat, knoflook en rode ui

Jamón de serrano gran reserva 8,00
Minimaal 18 maanden gerijpte serranoham van het duroc-varken

Paleta Iberico Cebo de Campo 14,50
20 maanden gerijpte ham van de schouder van het ibericovarken 

Charcutaria iberco bellota 12,50
 Selectie van Lomo iberco, chorizo iberico en salchichon iberico

Carpaccio presa de iberíca bellota 9,50
 Carpaccio van het ibericoras

Albondigas 7,00
Huisgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus

Lagrima iberico 11,00
Gegrilde spare-ribs zonder bot

Pollo y cerveza 8,00
Kippendijen langzaam gegaard in Estrella bier en kruiden

Chorizo al vino tinto 7,50
Gebakken chorizo worstjes, afgeblust in rode wijn

Chuletas de cordero 12,50
Lamskoteletten van het manchego-lam 

 
 

Tapas  

pescados y vegetariano

 

Boquerones en vinagre 7,00
Ambachtelijke ansjovisjes in knoflookolie en zuur

Cangrejo fresco 14,50
Verse Noordzee krabscharen, geserveerd met een citroenmayonaise

Calamaris a la romana y chipirones 7,00
Gefrituurde inktvisjes en inktvisringen

Navajas la plancha 8,50
Scheermessen van de bakplaat

Gambas al ajillo 9,50
Gepelde gamba’s in knoflookolie

Gambas a la plancha 9,50
3 hele wilde Argentijnse gamba’s van de bakplaat

Mejilliones gratinados 7,50
Gegratineerde mosselen met manchego kaas, ui en knoflook

Pescado frito 6,00
Gefrituurde sprotjes

Patatas bravas 4,50
Gefrituurde aardappeltjes met een lichtpittige ‘salsa brava’ saus

Pimientos de padrón 5,00
Gefrituurde pepertjes met zeezout

Ensalada de naranja con aguacate y alemndras 7,50
Frisse salade van sinaasappel, avocado en amandelen

Tortilla de patatas 5,00
Omelet van aardappel en ui

Espárragos a la plancha con huevo 7,50
Gegrilde groene asperges en gebakken ei

Champiñones al ajillo 6,50
Champignons in knoflook 




Pintxos

Tabla de carnes 8st. 15,50
Een variatieplank van vleeshapjes

Tabla de pescados 8st. 15,50
Een variatieplank van vishapjes

Tabla de carnes y pescados 8 st. 15,50
Een variatieplank van vlees en vishapjes


Especialidades de la Casa

Pulpo a la Gallega 14,00
Octopus op Galicische wijze

Carrilleras de vaca (Rubia Gallega) 16,50
Langzaam gegaarde koeienwangetjes in rodewijnsaus, geserveerd met frites en salade

Pierna de cordero manchego +/-900gr.     (voor 2per.s.) 47,00 Lamsbout van ca. 900gr. , geserveerd met frites en salade


Platos principales

Picaña o Tapilla (Rubia Gallega) 24,00
Een zeer malse steak van het Rubia Gallega ras

Presa de iberíca bellota 25,50
Het beste stukje vlees van het iberico varken van de hoogste kwaliteit!

Lagrima iberico 19,50
Gegrilde spare-ribs zonder bot als hoofdmaaltijd

Merluza a la Gallega 18,50
Heekfilet op Galicische wijze

Rape a la brasa 24,00
Gebakken zeeduivel met een krokantje van serranoham

Paella mixta 22,50
Huisgemaaktje Paella met kip en zeevruchten

Setas de ostras y aspáragos con queso azúl 18,50 
Gegrilde oesterzwammen en groene asperges met queso azúl

(Deze gerechten worden geserveerd met frites en salade)

Postres

Crema Catalana 7,50
Catalaanse room

Churros con chocolate 7,50
Gefrituurd deeg met suiker, kaneel, vanilleijs en chocoladesaus

Don Pedro 8,50
Kaneelijs met Baristo 43 likeur

Helado de limón con cava 7,50
Citroenijs met cava en munt

Tabla de quesos servido con dos Muscatel      (voor 2 pers.) 12,50   
Een variatie van Spaanse kazen, geserveerd met Dorado muscatel